5 ok, ami meggyőzhet arról, hogy sok pénzt lehet keresni internetrádió indításával

Az újabb, modernebb technikának köszönhetően manapság már működhetnek olyan szolgáltatások, mint pl a BlogTalkRadio, és uBroadcast, és ma már olcsó, és jövedelmező egy saját csatorna indítása. Rengeteg okot látok arra, hogy valaki egy saját rádiócsatornát indítson, és ez legyen az otthoni vállalkozása. Igaz, hogy jóval több van, de felsorolom neked az 5 legnyomósabb indokot:

1. Egy saját rádióállomás indításához drága eszközökre, webtárhelyre, szerverre van szükség, ami rengeteg pénzbe kerülhet. Viszont szerencsére léteznek módszerek arra, hogy visszakeresd ezt a pénzt. Ha egy online szolgáltatást használsz mindezekhez, akár néhány óra alatt kész lehet a rádióállomásod akár ingyen.

2. Ha van egy saját rádióműsöröd, akkor a hirességek és a gazdag emberek rád lesznek kíváncsiak. Ha házigazdája vagy egy műsornak, akkor meghívhatsz mindenféle érdekes személyiséget a műsorodba. Steve Harrison-nak van egy publikációja RTIR néven (Radio ésTV Interjú Report) melyre a weboldalán tudsz jelentkezni, és regisztráció után kapsz egy listát arról, hogy hogyan tudsz híres vendégeket és írókat meghívni a műsorodba.

3. Az emberek a hírességek által ajánlott termékeket vásárolják a legszívesebben. Tehát gondolj bele, hogy a saját rádióműsorodat csinálod a neten; Beiktatsz egy kis reklámszünetet. A zene lehalkul, és egy barátságos női hang kezd beszélni könyvekről, szolgáltatásokról, termékekről. Éééés kész! A bankfiókod gyarapodik. Mivel a hírességek által már hitelessé váltál, az emberek nagyobb valószínűséggel odafigyelnek a reklámaidra.

5 ok, ami meggyőzhet arról, hogy sok pénzt lehet keresni internetrádió indításával

4. A saját rádiócsatornáddal különböző partnerprogrami hirdetéseket is beiktathatsz, és ezáltal különböző vállalatoktól kaphatsz pénzt. Ez a következőképpen műküdik: Regisztrálsz egy partnerprogramra, majd a kapott linket elhelyezed a webrádiód weboldalán. Minden egyes alkalommal pénzt kapsz, mikor valaki a bannerre kattint, vagy vásárol valamit. A partnerprogrami vállalat követi az oldaladról érkező klikkeket ( különböző sütik használatával ) és fizet neked valamennyit a keresett jövedelemből. Akár a műsorodban is promotálhatsz partnerprogrami termékeket, és ezáltal is extra jövedelemre tehetsz szert.

5. A legnagyobb pénzt természetesen a hirdetésből fog jönni. Most számolj egy kicsit. Ha egy rendes rádió lennél, az több százezer dollárba kerülne a hirdetőknek, hogy elkészítsd a hirdetésüket. De ha az interneten jelen vagy különböző blogokon, my-spacen, szociális médiákon nem túl nehéz hallgatókat szerezni. És, ha úgy döntesz, hogy felkeresel néhány vállalkozást a hirdetési ajánlatoddal, akkor már fel tudod mutatni a hallgatóid számát, ami egy meghatározó tényező lehet a döntésnél.

Tehát nézzük a számokat. Feltételezzük ebben a példában, hogy 1 óra hosszú a műsorod. Nem beszélsz 1 órán keresztül, hanem játszol zenéket, reklámokat, és híreket. Itt jön a pénz a képbe. Eladhatod néhány dollárért a hirdetési részeket. Egy darab 60 másodperces blokk a Radio Internet Broadcast Network (RIBN)-ön több, mint $1400-ba kerül.

Tételezzük fel, hogy eladod a reklámidődet az RIBN (Radio Internet Broadcast Network)-en $600-ért percenként. Az RIBN berakja a hirdetést, neked csupán a műsör többi részével kell törődnöd. Az RIBN ad neked 10 percet a saját reklámaidnak a műsorodban. Más vállalatok más ajánlottak rendelkeznek, és néhányan magasabb árakat szabnak (néhány vállalat akár $10 000-t is elkér egy műsorért). Tehátkiszámoljuk, hogy a 10 perc azelőbb kiszabott percdíjjal $6,000.00 műsoronként. Ugyebár egy év 52 hétből áll. Tételezzük fel, hogy heti egy műsort adsz. 52-szer $6,000:

IGEN! $312,000.00 évente!

Tehát mostmár Te is láthatod, hogy sok százezer ok szól amellett, hogy saját rádióállomást indíts te is, ha pénzt szeretnél keresni online!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *